1/3
1/3

Waarover gaat Talentenpalet?

 

Ik ben een enthousiaste, ervaren logopediste die houdt van positieve vibes. Door de jaren heen zie ik meer en meer kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, die denken dat ze niks kunnen en dat hun persoonlijkheid samenvalt met hun probleem.  Daar weiger ik in mee te gaan!

 

De rode draad in mijn praktijk is positieve bevestiging:  "Wat zijn je sterktes?", "Wat kan je wèl al?", zoals heel mooi beschreven in dit gedichtje van Cohen-Litière:

Bekijk kinderen altijd positief

en heb “het wonder” in hen lief.

Vergeet het ideale

kijk naar wat ze

wel kunnen halen

er zit een barst

in alle dingen

zo komt immers

het licht naar binnen.

Als logopediste geniet ik er enorm van om met kinderen/jongeren/volwassenen op pad te gaan om samen het ‘rugzakje’ met problemen lichter te maken.  Niet alleen door aan ‘het probleem’ zelf te sleutelen, maar ook door gebruik te maken van het palet aan talenten dat iedereen heeft.  Dat is waar het in mijn praktijk Talentenpalet om gaat.

 

Over mij, wat vooraf ging ...

 

 

In 1999 ben ik afgestudeerd aan de KULeuven als Licenciaat in de Logopedische en Audiologische wetenschappen.  Aansluitend heb ik gewerkt in de groepspraktijk van Luc Tielens gespecialiseerd in stotteren, leerstoornissen en problemen verwant aan ASS.  7 jaar later ben ik ook zorgcoördinator geworden in een basisschool. Beide werkvelden vullen elkaar goed aan en verrijken mijn ervaring in twee richtingen.